261 miljoen euro geplukt van criminelen, toch moet afpakbeleid op de schop

VIDEOHet afgelopen jaar zijn criminelen voor ruim 261 miljoen euro geplukt, maar het Openbaar Ministerie wil meer. Het afpakbeleid gaat op de schop, onder meer door antimaffiawetgeving uit Italië over te nemen.

In een vergaderzaal, uitkijkend over het Amsterdamse IJ, volgen twintig vrouwelijke medewerkers van het Openbaar Ministerie (en één man) een cursus over designerkleding: hoe onderscheid je valse merkkleding van echte? Gucci-tassen, Rolex-horloges en Aurelien Calf-schoenen gaan gretig van hand tot hand. De cursisten voelen aan het textiel en de stiksels en checken de merklabels aan de binnenzijde op spelfouten.

Lees hieronder verder over de afpakcijfers: ,,Een voorzichtige schatting is dat we zo’n 2,5 tot 3 miljard euro uit de criminele markt hebben gehaald.”

  1. Petitie tegen afsnijroute voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Petitie tegen afsnijrou­te voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Iets meer dan 3250 mensen hebben een online petitie getekend tegen de plannen om Formule 1-teams van Noordwijk over het strand naar het circuit bij Zandvoort te laten reizen. Drie teams zullen in Noordwijk logeren tijdens de Dutch Grand Prix begin mei. Het college van Noordwijk is bereid het vervoer over het strand onder voorwaarden mogelijk te maken, zodat ,,de supersterren van de Grand Prix nergens in een file komen vast te staan".
  2. Speelfilm Suriname en het coronavirus in de Ochtend Show to go

    Speelfilm Suriname en het coronavi­rus in de Ochtend Show to go

    Acteurs Rodney Lam en Rosita Dameri zijn morgen te gast in De Ochtend Show to go en zullen meer vertellen over het succes van de nieuwe film Suriname. Voorzitter Jurgen van der Hel van JOB MBO praat ons bij over de groeiende vraag naar mbo’ers op de arbeidsmarkt, met aanvullend commentaar van voorzitter van de MBO Raad Frank van Hout. De show wordt gepresenteerd door Manuel Venderbos en is vanaf 07:30 uur live te zien in onze app en op de site.