Steeds meer mensen kopen via Facebookgroepen gezamenlijke groepsretourtjes in plaats van bij de servicebalie. NS pakt tussenhandelaren aan en maakt kaartjes ongeldig.
Volledig scherm
Steeds meer mensen kopen via Facebookgroepen gezamenlijke groepsretourtjes in plaats van bij de servicebalie. NS pakt tussenhandelaren aan en maakt kaartjes ongeldig. © Marlies Wessels

20.000 reizigers per maand sjoemelen: voor 7 euro land door

De NS heeft afgelopen jaar honderden groepsretourtjes ongeldig gemaakt, die werden verkocht door frauderende tussenhandelaren. Reizigers blijken na aanscherping van de regels nog massaal te sjoemelen met goedkope treinkaartjes. 

 1. Rechtbank gaat over eis van OM heen: 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodsteken Shella
  PREMIUM

  Rechtbank gaat over eis van OM heen: 18 jaar cel en tbs met dwangver­ple­ging voor doodsteken Shella

  Rotterdammer Garland van der K. handelde niet in een opwelling toen hij zijn ex-partner Shella met tientallen messteken om het leven bracht. Hij wist waar hij mee bezig was en ging er zelfs mee door, nadat het zoontje van de vrouw had geprobeerd hem van zijn moeder af te trekken. En dat is moord, oordeelt de rechtbank. Die komt daarom met een zwaardere straf dan was geëist. Geen 12, maar 18 jaar gevangenis. Met tbs en dwangverpleging.
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”