Volledig scherm
PREMIUM
© Marlies Wessels

2,5 ton voor zieke Shymo (19), maar tóch geen behandeling in Amerika

Shymo Korver (19) uit Westzaan haalde bijna 2,5 ton op voor een kankerbehandeling in Amerika, maar de reis ging niet door. Nu wordt ze behandeld in Nederland. ,,In mijn droom stap ik uit mijn rolstoel en ren rondjes door de kamer.”

Shymo had haar koffer al klaarstaan. Mocht ze groen licht krijgen voor een experimentele kankerbehandeling in een kinderziekenhuis in Washington, zou ze à la minute een vliegticket boeken.

De Westzaanse heeft een diffuus midline glioom, een zeldzame en agressieve vorm van kanker die slechts tien tot vijftien kinderen in Nederland jaarlijks treft. De kanker heeft haar tot haar middel verlamd. Er is geen geneesmiddel en de prognose is dramatisch. Met bestralingen en chemo kan alleen tijd worden gewonnen, maar vaak niet meer dan een jaar.

  1. Brief aan alle Nederlanders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?
    PREMIUM
    Voorpublicatie

    Brief aan alle Nederlan­ders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?

    Op het moment dat een meerderheid van de Nederlanders overtuigd is van klimaatverandering, grote investeringsfondsen aankondigen niet meer te investeren in fossiele energie en de Tesla Model 3 de meest verkochte auto is, komt bestsellerauteur en De Correspondent-medewerker Rutger Bregman met een alarmerende brief aan alle Nederlanders, gratis in boekvorm verkrijgbaar: Het water komt. Klik hier voor de voorpublicatie.