Volledig scherm
© TUI Nederland

189 Nederlanders dagen vast in Montenegro door vliegtuigstoring

189 Nederlanders zitten al sinds gisterenochtend vast in het Montenegrijnse Tivat omdat hun vlucht naar Eindhoven is vertraagd. Een technische storing in het vliegtuig is de boosdoener. Reisorganisatie TUI heeft geprobeerd de storing te verhelpen, maar dat is tot dusver niet gelukt. De gedupeerden klagen over het hotel waarin zij zijn ondergebracht door TUI.

Vanuit het Macedonische Ohrid vertrok gisterenochtend een vliegtuig richting Eindhoven. De vlucht maakte een tussenlanding in het Montegrijnse Tivat, Daar bleek dat het vliegtuig niet verder kon door een technische storing. 189 passagiers moesten vervolgens onderdak krijgen. Zij werden ondergebracht in hotel Grand in Cetinje, ruim een uur rijden van Tivat.

‘Erbarmelijk hotel’

Het hotel bleek echter niet naar de zin te zijn van de passagiers. Zij klaagden over erbarmelijke omstandigheden en gaven aan niet nog een keer te willen slapen in het hotel. TUI zegt alles in het werk te hebben gesteld om onderdak te bieden. ,,Door het zomerhoogseizoen is er echter een zeer beperkte beschikbaarheid van hotelkamers. Vanwege deze drukte was het hotel Grand in Cetinje de enige optie waar we de hele groep op zo’n korte termijn konden onderbrengen’’, laat een woordvoerder weten.

Gigantische teleurstelling

Vandaag hadden de passagiers nieuwe hoop op een vertrek naar Nederland. TUI liet een nieuw onderdeel vanuit Nederland invliegen om de storing te verhelpen. Daarop volgde een gigantische teleurstelling: het probleem was nog steeds niet verholpen. Daarom zouden de passagiers nóg een keer moeten overnachten in het hotel in Tivat. ,,Helaas bleek het niet mogelijk om alternatieven te vinden op een acceptabele afstand van de luchthaven voor de gehele groep’’, stelt TUI. ,,Wij hebben onze reizigers de mogelijkheid geboden om op kosten van TUI zelf een ander hotel te regelen. Een deel van de passagiers heeft hiervan gebruik gemaakt, het andere deel heeft ervoor gekozen de nacht in hotel Grand door te brengen.’’

Ander vliegtuig

Morgen kunnen de reizigers eindelijk naar huis, volgens TUI. ,,Morgen wordt er een ander vliegtuig ingevlogen om de passagiers naar Eindhoven te vervoeren’’, vertelt de woordvoerder. De reisorganisatie baalt van de situatie. ,,Uiteraard vinden we het ontzettend vervelend dat onze reizigers met zo’n enorme vertraging geconfronteerd zijn. Dit hadden wij zelf ook graag anders gezien.’’

 1. Erehaag met trekkers voor verongelukte Bart (17)

  Erehaag met trekkers voor verongeluk­te Bart (17)

  Acht grote trekkers met rode ballonnen als hartjes en zwaailichten, gereden door schoolkameraden van de verongelukte Bart Bloemendaal (net 17). Ze stonden vrijdagavond in het gelid naast het zalencentrum Morshuis in Albergen. De leerling van de school het Zone.college uit Harbrinkhoek kwam vorige week vrijdagavond op een rotonde in Reutum onder zijn gekantelde trekker terecht. Hij zei tegen zijn moeder dan hij met een vriend zou gaan ‘snacken’, maar ze troffen meisjes. Na het fatale ongeluk waren het kerkdorp en de wijde omgeving zijn in een diepe rouw gedompeld.
 2. Nederlander (22) die via website gestolen inloggegevens aanbood nog niet op vrije voeten
  Update

  Nederlan­der (22) die via website gestolen inloggege­vens aanbood nog niet op vrije voeten

  De 22-jarige Nederlander die vandaag werd aangehouden in het onderzoek naar een website die op grote schaal gestolen gebruikersnamen en wachtwoorden verkocht zit nog vast. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten van de politie over zijn vrijlating in afwachting van verder onderzoek. Een vermoedelijke compagnon van de Arnhemmer, een man uit Noord-Ierland, werd al op borgtocht vrijgelaten.