Archiefbeeld: Een vliegtuig van TUI stijgt op van een landingsbaan van Schiphol.
Volledig scherm
Archiefbeeld: Een vliegtuig van TUI stijgt op van een landingsbaan van Schiphol. © ANP XTRA

189 in Montenegro gestrande Nederlanders keren vandaag terug

Een groep Nederlanders die dinsdag vanwege een defect aan haar vliegtuig is gestrand in Montenegro keert vanmiddag terug. Reisorganisatie TUI heeft een ander toestel laten invliegen om de 189 passagiers op te pikken en om 11.00 uur alsnog naar eindbestemming Eindhoven te brengen.

De vakantiegangers vlogen dinsdag vanuit Ohrid in Noord-Macedonië en maakten een tussenstop in Tivat (Montenegro). Daar werd een technisch mankement aan het vliegtuig geconstateerd. De groep bracht noodgedwongen de nacht door in een hotel.

Gisteren werd een nieuw onderdeel ingevlogen, maar dat loste de problemen niet op. Daarom duurde het verblijf nog een dag langer. Nadat diverse mensen hadden geklaagd over het hotel waarin ze de eerste nacht zaten, is een aantal van hen in een ander hotel ondergebracht.

  1. LIVE | Trump beëindigt relatie VS met WHO, ‘Voetbal is een veilige sport in tijden van corona’

    LIVE | Trump beëindigt relatie VS met WHO, ‘Voetbal is een veilige sport in tijden van corona’

    Donald Trump heeft gezegd dat de VS vanaf vandaag de banden met wereldgezondheidsorganisatie WHO verbreekt. Hij verwijt de organisatie aan de leiband van China te lopen en niet transparant te zijn geweest over de uitbraak van het coronavirus. In Nederland zijn volgens het RIVM de afgelopen 24 uur 28 overleden personen die besmet waren met het longvirus. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.