Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Michel van Bergen

15-jarige werknemer dood aangetroffen, politie vermoedt bedrijfsongeval

Een 15-jarige jongen uit het Gelderse Dodewaard is gistermiddag overleden in een bedrijfshal in zijn woonplaats. Collega’s van de jongen vonden hem volgens de politie even voor vier uur in de bedrijfshal aan de Edisonring.

Er is nog geprobeerd om het leven van de jongen te redden, zo is een ambulance opgeroepen en is een traumahelikopter komen aanvliegen, maar reanimatie mocht niet meer baten.

De Inspectie SZW, de voormalige Arbeidsinspectie, leidt het onderzoek naar de doodsoorzaak. Volgens een woordvoerder van de inspectie lijkt het erop dat zijn overlijden te maken heeft met een aanrijding tussen een heftruck en een zogenaamde reachtruck. Dat is een transportvoertuig dat qua grootte tussen een palletwagen en heftruck in zit. Onbekend is of de jongen een van de twee voertuigen bestuurde.

Het forensische onderzoek heeft tot laat in de avond geduurd. Rond 22.30 uur vertrokken de medewerkers van de dienst bij de bedrijfshal.

  1. Schapen van Marianne onthoofd en geslacht: ‘Voor die paar tientjes vlees?’
    PREMIUM

    Schapen van Marianne onthoofd en geslacht: ‘Voor die paar tientjes vlees?’

    Voor de tweede keer in anderhalve week zijn loslopende schapen in de Achterhoek op illegale, professionele wijze in de nacht afgeslacht. Schaapherder Marianne Gaspersz trof vanochtend in Wilp de ingewanden, de kop en vachten aan van een afgeslacht schaap en lammetje. Onlangs werden in Olst op vergelijkbare wijze twee rammen geslacht bij een kinderboerderij. Gaspersz: ,,Ik was helemaal van de kaart. De vraag is ook: wanneer doen ze het weer?”