15-jarig meisje overleden na mogelijke straatrace tussen Porsche en BMW

update/videoEen 15-jarig meisje uit Heerhugowaard is om het leven gekomen bij een verkeersongeval, toen ze gisteren alleen op de fiets naar huis reed. Rond 23.20 uur werd ze aangereden door een Porsche Cayenne, waarna ze ter plaatse overleed. De politie houdt er rekening mee dat er een straatrace gaande was. Twee jongemannen van 26 en 28 jaar uit Heerhugowaard, die reden in de Porsche en een BMW, zijn aangehouden. 

,,We hebben geruchten gehoord dat er een straatrace zou zijn geweest, wij liggen ook niet te slapen als politie zijnde,’’ stelt politiewoordvoerder Wendy Boudewijn van de politie Noord-Holland. ,,Maar het is nog te vroeg om uitsluitsel te geven over deze geruchten, want het onderzoek is nog in volle gang. Dat scenario wordt onderzocht. Het onderzoek moet super-, super-, supergoed gedaan worden, omdat er een dodelijk slachtoffer is.’’

Volledig scherm
Dodelijk slachtoffer bij mogelijke straatrace in Heerhugowaard. © videostill

Geschept

Het slachtoffer zou volgens getuigen zijn geschept door een auto die te hard reed. De politie heeft twee mannen (26 en 28 jaar) uit Heerhugowaard aangehouden. Eén daarvan is de bestuurder van de donkerkleurige Porsche Cayenne, die mogelijk dus meedeed aan een straatrace. De andere is de bestuurder van een donkere BMW, die ook betrokken zou zijn geweest bij het ongeval. De mannen zitten vast op het politiebureau. Hun rijbewijzen en telefoons zijn in beslag genomen.

Het ongeval vond plaats in de buurt van de kruising van de Westtangent en de de Abe Bonnemaweg. ,,De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben dat te maken kan hebben met de aanrijding, of naar andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek,’’ verklaart de politiewoordvoerder. 

De weg was enkele uren afgezet voor onderzoek van de dienst Verkeersongevallenanalyse van de politie. Ambulancebroeders hielden een doek omhoog om het dodelijk slachtoffer af te schermen. Bij een lantaarnpaal bleven de brokstukken achter: een wiel met verwrongen staal en een zwart fietskratje. Een zilvergrijs busje met daarop de letters ‘postmortale dienstverlening’ voerde uiteindelijk het lichaam van het 15-jarige Heerhugowaardse meisje af. 

Tips?

Heb je iets van de mogelijke straatrace gezien of weet je meer, dan komen we graag met je in contact. Gebruik onze WhatsApp-tiplijn 06-11568540 of mail naar oproep@ad.nl (je gegevens nemen we in vertrouwen in behandeling volgens ons privacy-statement).

Volledig scherm
Er wordt onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. © Rijnhout Media
Volledig scherm
Het dodelijke ongeval gebeurde iets voor 23.20 uur op het kruispunt van de Westtangent met de Abe Bonnemaweg, toen werd een 15 jarige meisje aangereden door een personenauto. © DNP.nu
Volledig scherm
Het kruispunt waar het 15-jarige meisje werd aangereden. © Google Maps