Volledig scherm
Er gaan zaterdag 17 augustus in Stavenisse toch weer zwemmers te water voor een tocht naar Sint-Annaland. © Elodie Kint

Zwemtocht Stavenisse-Sint-Annaland gaat tóch door

STAVENISSE - De zwemtocht Stavenisse-Sint-Annaland gaat morgen (zaterdag) toch gewoon door. Omdat de weersverwachting een beter beeld laat zien dan eerder deze week heeft de organisatie besloten toch te gaan zwemmen.

,,Het weer lijkt mee te gaan vallen”, laat Marcel van Eenennaam namens de organisatie weten. ,,Het zou volgens de verwachting best wel droog moeten blijven, met misschien zelfs nog een zonnetje erbij. En de wind zou niet harder gaan waaien dan maximaal kracht vijf. Dat is wel een stevig windje , maar dat kan nog net.”

Paarden

Er zijn wel een paar aanpassingen gedaan voor de zwemtocht. ,,De tenten zullen we waarschijnlijk niet opzetten”, aldus Van Eenennaam. Maar daar staat weer een extraatje tegenover. ,,Ons goede doel, zorgboerderij EQuiMio uit Sint-Annaland, komt er met paarden staan. Zij gaan er ook spelletjes doen zoals boogschieten en lassowerpen.”

Om 14.00 uur duiken de gesponsorde zwemmers in Stavenisse het water in. Er kunnen verschillende afstanden worden gezwommen. Het eindpunt van de langste tocht is het strandje van Sint-Annaland.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement