Volledig scherm
De routes zijn al aangegeven met borden. © Joeri Wisse

Zwaar verkeer voor werkeiland TenneT toch niet door Oostdijk

KRABBENDIJKE - Netbeheerder TenneT komt tegemoet aan de protesten uit Oostdijk. Vrachtwagens die materiaal aanvoeren voor een werkeiland bij Krabbendijke rijden toch niet door het dorp.

Bewoners van de de Lavendeldijk en Nieuwlandse Binnendijk waren verbaasd dat TenneT voor een transportroute door hun dorp hadden gekozen. Op sommige plaatsen staan de huizen maar enkele meters van de weg.

,,TenneT heeft deze zorgen uiterst serieus genomen en heeft daarom met de gemeente, waterschap en aannemer een alternatieve route samengesteld, namelijk via afslag 33 bij Yerseke en de Olzendedijk. Deze route was eerder niet mogelijk omdat in dezelfde periode het waterschap werkzaamheden uitvoert op deze route", laat TenneT donderdag weten.

Het waterschap legt een aantal dagen het werk stil, zodat de route toch gebruikt kan worden. Vanaf maandag zijn de eerste transporten voor de aanleg van een nieuwe dijkopgang. Dat werk duurt drie dagen. De stenen en het zand voor het eiland worden vanaf half augustus tot eind september aangevoerd. Op het eiland wordt een buitendijkse hoogspanningsmast gebouwd, die wordt onderdeel van de nieuwe 380kV-lijn tussen Borssele en Rilland.

De transportroute doorkruist twee drukke fietsroutes: scholieren tussen Yerseke en Krabbendijke en een recreanten langs de dijk. Op beide kruispunten zorgen verkeersregelaars  voor een veilige oversteek. 

Volledig scherm
De nieuwe transportroute. © Tennet TSO
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement