Een impressie van hoe de nieuwbouw er uit moet komen te zien.
Volledig scherm
Een impressie van hoe de nieuwbouw er uit moet komen te zien. © RoosRos Architecten

Zorgorganisatie Gors zet in op nieuwbouw aan de Beethovenlaan in Goes

GOES - Niet alleen zorginstelling Arduin wil een nieuwe voorziening bouwen in de gemeente Goes, ook Gors zet in op nieuwbouw. Aan de Beethovenlaan in Goes wil de Zeeuwse zorgorganisatie 32 appartementen realiseren voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Het nieuwe appartementencomplex moet voormalig logeerhuis De Tiende aan de Beethovenlaan 10 vervangen. Tot 2014 konden kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking hier logeren. Door afnemend gebruik terwijl de kosten alleen maar stegen, besloot de directie te stoppen met de logeervoorziening in de wijk Overzuid. Sindsdien stonden de verschillende gebouwen leeg, terwijl Gors zich beraadde over een nieuwe bestemming.

De bestaande situatie aan de Beethovenlaan.
Volledig scherm
De bestaande situatie aan de Beethovenlaan. © RoosRos Architecten

Omdat de panden verouderd zijn, wil Gors de boel platgooien en op het terrein een L-vormig gebouw met twee woonlagen neerzetten. Daarin komen 32 zorgappartementen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Bij deze cliënten is schade aan de hersenen ontstaan als gevolg van bijvoorbeeld een herseninfarct, tumor of ongeval. Naast de individuele kamers wil Gors in het gebouw ook vier gemeenschappelijke woonkamers realiseren.

Het Goese college van burgemeester en wethouders stemt in met het plan. Volgende stap in het traject is een informatiebijeenkomst voor omwonenden. Gors neemt die taak op zich.

Als alles volgens plan verloopt, hoopt Gors de appartementen in september volgend jaar te betrekken. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement