Volledig scherm
De vaccinatiegraad in Borsele ligt tien procent onder het gemiddelde van Zeeland. En dat is al het laagst van alle provincies. © Marina Popova

Zorgen over hoog aantal kinderen in Borsele dat geen prik krijgt

HEINKENSZAND - ,,Wat kunnen we doen zodat er meer kinderen worden ingeënt", wilde Laura Stroosnijder graag weten tijdens het vragenuurtje van de Borselse gemeenteraad. Het PvdA raadslid maakt zich ernstige zorgen om het hoog aantal kinderen binnen de gemeente dat niet wordt gevaccineerd.

,,Als provincie hebben we in Zeeland al de laagste vaccinatiegraad van heel Nederland", verwees Stroosnijder naar het rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. ,,En in Borsele zitten we daar nog eens tien procent onder. Wat kan de gemeente Borsele doen om de burger te overtuigen van het belang van vaccinaties?"

Quote

Inmiddels is er extra geld beschik­baar gesteld zodat jeugdwer­kers het gesprek aan kunnen gaan met jonge ouders

Marga van de Plasse, Wethouder

Volgens wethouder Marga van de Plasse onderneemt Borsele geen eigen initiatieven. ,,Wel hebben we contact gezocht met de GGD. Die is een landelijke campagne gestart, waar wij als gemeente Borsele uiteraard ook aan meebetalen. Inmiddels is er extra geld beschikbaar gesteld zodat jeugdwerkers het gesprek aan kunnen gaan met jonge ouders. In die gesprekken kunnen zij de aandacht vestigen op het belang van inentingen."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement