Volledig scherm
PREMIUM
Zorg en activiteitenboerderij De Noordhoek. Adriaan en Carina Jansen (achter de schommel), op de schommel zit Tristan Maas. © Johan Van Der Heijden

Zorgboeren uit en met overtuiging hebben hun plekje helemaal gevonden

'S-HEER ABTSKERKE - Met een lenteachtig zonnetje op hun vacht, scharrelen Spekje en Lapje  genoeglijk door de modder. Een beter plekje dan op zorgboerderij De Noordhoek kunnen de varkens bijna niet treffen. En dat geldt ook ook voor de 20-jarige Tristan. Springend van vreugde begroet hij de dieren. ,,Voor hem is het echt genieten om ze een bakje voer te geven”, stelt zorgboer Adriaan Jansen (25) tevreden vast.

Met zijn vrouw Carina (23) en zoontjes van één en twee jaar woont hij - op een week na - precies een jaar op het landgoed aan de Westhofsezandweg, vlak bij Heinkenszand. Boerendochter Carina, werkzaam in de gehandicaptenzorg, droomde al langer van een zorgboerderij. Op het moment dat Adriaan na zijn studie geneeskunde besloot niet verder te gaan in de medische wereld, trok het jonge stel de stoute schoenen aan. ,,We hebben wel vijf of zes boerderijen bekeken", vertelt ze. ,,Op dit plekje werden we eigenlijk meteen verliefd.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement