Volledig scherm
De zonnepanelen worden geplaatst bij het Hoornbeeck College in Goes. © Mechteld Jansen

Zonnepanelen terug aan het Hoornbeeck College in Goes

GOES - 'Laat de zon maar komen!' Vestigingsdirecteur Evert Timmerman van het Hoornbeeck College in Goes was maandag in een opperbeste stemming. Er werd een begin gemaakt met het terugplaatsen van de in totaal 96 zonnepanelen aan de zuidelijke buitenwand van het nieuwe deel van de school.

De glanzende wand met panelen was in november dé blikvanger toen het fors uitgebreide schoolgebouw feestelijk werd geopend. Maar de volgende dag kwamen een paar panelen naar beneden vallen. Dat was reden om ze uit voorzorg allemaal weg te halen. Sindsdien zag iedereen die langs de school reed een grote wand met bouwplastic. 'De tranen schieten je in de ogen', zei Timmerman daar eerder over.

Nu heeft de constructeur een oplossing gevonden voor het bevestigen van de panelen. Deze week worden ze teruggeplaatst. Timmerman zegt er alle vertrouwen in te hebben dat ze deze keer wel blijven hangen. ,,Dan vormt ons gebouw weer de prachtige entree van Goes die we voor ogen hadden.''

Behalve de 96 zonnepanelen aan de wand van de school liggen er ook 300 op het dak. Ze gaan een bijdrage leveren aan het streven van het Hoornbeeck om klimaatneutraal te worden. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement