Volledig scherm
© Thinkstock

'Zonder nieuwe tennisbanen is het einde verhaal'

COLIJNSPLAAT - De banen van de Colijnsplaatse tennisclub verkeren in zo'n slechte staat dat het voortbestaan van de vereniging op het spel staat.

De club hoopt op financiële steun van de gemeente Noord-Beveland.

Tennisvereniging Colijnsplaat kaartte het banenprobleem in 2014 al eens aan bij de gemeente, maar toen werd in goed overleg besloten nog geen actie te ondernemen. In een brief aan de raadsleden schrijft voorzitter Wim Minnaar dat het tennissen inmiddels zo veel problemen geeft, dat renovatie nu echt noodzakelijk is.

De banen zijn niet alleen slecht te reinigen en onderhouden, de vijftig leden lopen volgens de voorzitter ook een grotere kans op blessures. Minnaar denkt dat de vereniging met vernieuwde banen meer leden kan verwelkomen. "Vanwege de slechte velden zijn verschillende mensen elders gaan tennissen."

Het bestuur heeft vertrouwen in het voortbestaan van de club, maar zonder nieuwe banen is het volgens Minnaar einde verhaal. Daarmee zou ook een einde komen aan de wens om als zelfstandige vereniging verder te gaan. De tennisclub is nu nog onderdeel van voetbalvereniging Colijnsplaatse Boys.

De tennisvereniging is niet de enige sportclub die een beroep doet op de gemeente. Voetbalvereniging De Bevelanders uit Kamperland pleitte onlangs voor een kunstgrasveld. In de begrotingsraad van donderdag 3 november beslist de gemeenteraad of en hoeveel geld zij aan de sportclubs geven.