Volledig scherm
De Zomerbus Zeeland met het gidsenteam van 2018. © Zomerbus Zeeland

Zomerbus krijgt nog drie jaar geld van Reimerswaal

KRUININGEN - De Zomerbus krijgt nog drie jaar subsidie van de gemeente Reimerswaal. Tot en met 2021 geeft de gemeente 5000 euro per jaar aan de Stichting Zomerbus. Daarna moet die zichzelf kunnen bedruipen.

,,Zie het als een soort startsubsidie voor een aantal jaren waarin ze zichzelf kunnen bewijzen", legt wethouder Kees Verburg uit. ,,Dan kunnen ze ook richting het bedrijfsleven laten zien dat de Zomerbus van toegevoegde waarde is.”

Reimerswaal stelt wel een aantal voorwaarden aan de verstrekking van het geld. Zo moet de Stichting Zomerbus de publiciteit en de promotie goed regelen. Daarnaast moeten ook alle andere gemeenten een financiële toezegging doen. ,,Dat is inderdaad een voorwaarde", aldus Verburg. ,,Wij verstrekken de subsidie alleen als de andere gemeenten dat ook doen. Of we betalen allemaal, of we betalen niet.”

De Zomerbus rijdt dit jaar het vijfde seizoen door Zuid-Beveland. Vorig jaar deed hij op donderdag en zaterdag respectievelijk twee en drie haltes aan in Reimerswaal. Daar komt dit jaar misschien de Sequoiahof nog bij.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement