Volledig scherm
© Thinkstock

Zeven minderjarigen opgepakt voor diefstal en vandalisme

KORTGENE – De politie in Zeeland heeft deze maand zeven minderjarige verdachten aangehouden op verdenking van een reeks diefstallen en vandalisme. De leden van de jeugdbende zijn twaalf tot zeventien jaar oud, zei de politie woensdag.


Enkele van de jeugdige criminelen kwamen begin deze maand in beeld bij de politie toen ze een auto stalen op een camping in Kortgene. Na een achtervolging werden ze aangehouden in 's-Heerenhoek.

De drie werden vervolgens in verband gebracht met inbraken in een aantal caravans op dezelfde camping in Kortgene. Na verder onderzoek pakte de politie nog vier minderjarige verdachten op. De jonge boeven zijn op een na voorgeleid aan de kinderrechter en in bewaring gesteld.

Navraag naar de verdachten bij jeugdzorginstelling Vliethoeve in Kortgene levert niets op; zij verwijzen door naar jeugdzorgaanbieder Juzt, waar Vliethoeve onder valt. Een woordvoerster van Juzt zegt op de hoogte te zijn van één incident waarbij drie minderjarige jongens uit de jeugdzorginstelling in Kortgene betrokken waren. De overige verdachten en strafbare feiten zijn bij Juzt niet bekend.