Zeeuwse ondernemers steunen de zorg: gratis fruit, brillen en appelbollen

videoGOES - In de Zeeuwse ziekenhuizen worden deze dagen niet alleen zieke mensen binnengebracht. Ondernemers voorzien de zorginstellingen ook van allerlei gezonde en noodzakelijke dingen.

Zo stond vuurwerkhandelaar Carlo Rotte uit Meliskerke donderdagmiddag voor de deur bij ziekenhuis Adrz in Goes met vierhonderd veiligheidsbrillen die normaal gesproken bestemd zijn voor de mensen aan wie hij z'n vuurpijlen en sierpotten verkoopt.

‘Ik heb meteen alle brillen uit mijn bunker gehaald’

,,Van mijn dochter, die hier werkt, hoorde ik dat er een tekort is aan dit soort brillen. Ik heb toen meteen alle brillen uit mijn bunker gehaald. Vaak komen er uit het ziekenhuis kritische geluiden over de verkoop van vuurwerk. Nu kan ik een keer iets terugdoen.’’ De vuurwerkbrillen zijn geschikt om in het ziekenhuis te gebruiken als spatbril.

De groenteboeren Ronald de Winter (groen jack) en Peter van Vliet (zwart jack) leveren fruit af bij het Adrz. Teamleider voeding Hans Peeters en verpleegkundige Bianca Baars zijn er blij mee.
Volledig scherm
De groenteboeren Ronald de Winter (groen jack) en Peter van Vliet (zwart jack) leveren fruit af bij het Adrz. Teamleider voeding Hans Peeters en verpleegkundige Bianca Baars zijn er blij mee. © Marcelle Davidse

Aan het eind van de middag werden bij het Adrz ook nog eens tweeduizend sinaasappels en mandarijnen afgeleverd, een initiatief van De Winter en Van Vliet, de twee groenteboeren van de Goese weekmarkt. Ze willen de patiënten en het personeel een hart onder de riem steken in deze zware periode. Een deel van het fruit werd meteen naar de personeelskantine gebracht.

Ook ZorgSaam bedolven onder fruit

Ook ten zuiden van de Westerschelde lieten ondernemers zich van hun beste kant zien. Ziekenhuis Zorgsaam in Terneuzen kreeg 1500 stuks fruit cadeau van boerderijwinkel Tollenaar. Bij ouderenzorglocatie De Stelle in Oostburg werden appelbollen afgeleverd door Hotel Noordzee in Cadzand.

Appelbollen voor De Stelle in Oostburg.
Volledig scherm
Appelbollen voor De Stelle in Oostburg. © Hotel Noordzee
Carlo Rotte bracht zijn vuurwerkbrillen naar het Adrz.
Volledig scherm
Carlo Rotte bracht zijn vuurwerkbrillen naar het Adrz. © Carlo Rotte