Volledig scherm
De Zeeuwse Muziekschool krijgt de meerjarenraming niet meer sluitend. © Marcelle Davidse

Zeeuwse Muziekschool in zwaar weer; Reimerswaal wil flinke bezuinigingen zien

KRUININGEN - De Zeeuwse Muziekschool (ZMS) moet flink gaan bezuinigen op de overheadkosten. Dat is, volgens de gemeente Reimerswaal, de enige manier om uit de problemen te komen.

De ZMS zit in zwaar weer. Vlissingen en Sluis zijn uit het samenwerkingsverband gestapt en dat zorgt voor een flinke financiële tegenvaller. En dat gat zal gevuld moeten worden.

Voor 2020 zou Reimerswaal 76.086 euro moeten ophoesten. Dat is een stijging van 8,9 procent ten opzichte van 2019. Terwijl die stijging volgens de VZG-richtlijn maximaal 2,5 procent mag bedragen. Reimerswaal stemt hier dan ook niet mee in en wil de ZMS opnieuw een begroting vast laten stellen die wél binnen de VZG-norm valt.  

Quote

De overhead­kos­ten bedragen meer dan 50 procent van de totale begroting.

Gemeente Reimerswaal

Plan van aanpak

Voor de niet sluitende meerjarenraming 2021-2023  wil Reimerswaal een plan van aanpak zien van de ZMS. En wel vóór 1 december 2019. Dat plan moet vanaf 2021 wél een sluitende meerjarenraming opleveren.

,,Zonder rigoureuze maatregelen lijkt het ons onmogelijk dat de ZMS financieel gezond wordt", aldus de gemeente. ,,De overheadkosten bedragen meer dan 50 procent van de begroting. Daar zal fors op bezuinigd moeten worden."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement