Bij Aquamossel-Triton in Yerseke is de recyclebare verpakkingsfolie van verpakkingsspecialist Weststrate uit Middelburg met succes beproefd. Jasja de Bree, sales manager van Weststrate, controleert de nieuwe mosselbak. Medewerker Kevin Krijger, verscholen achter de inpaklijn, heeft de proef mede begeleid.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij Aquamossel-Triton in Yerseke is de recyclebare verpakkingsfolie van verpakkingsspecialist Weststrate uit Middelburg met succes beproefd. Jasja de Bree, sales manager van Weststrate, controleert de nieuwe mosselbak. Medewerker Kevin Krijger, verscholen achter de inpaklijn, heeft de proef mede begeleid. © Marcelle Davidse

Zeeuwse innovatie: een plastic mosselbak die volledig te recyclen is

YERSEKE - Een plastic mosselbak die volledig recyclebaar is. Dat kon lange tijd niet, maar nu wel. Verpakkingsspecialist Weststrate uit Middelburg ontwikkelde een topsealfolie die van dezelfde soort plastic is gemaakt als de bak. Aquamossel-Triton heeft de nieuwe folie getest op één en twee kilo bakken. ,,Die werkt net zo goed als de oude folie”, zegt directeur Julien Barbé.

  1. ‘Piet Boek’ koestert zijn klanten al veertig jaar
    PREMIUM

    ‘Piet Boek’ koestert zijn klanten al veertig jaar

    YERSEKE - Heel Yerseke kent hem als Piet Boek. Maar als Piet Hoekman het alleen van boeken moest hebben, had hij nu niet zijn veertigjarig jubileum kunnen vieren. Door telkens de horizon te verbreden, runnen zijn vrouw Joke en dochters nu een goedlopende lifestylewinkel. Zelf richt hij zich vooral op de verkoop van zo ongeveer alles wat je in een modern kantoor nodig hebt. De 60-jarige ondernemer piekert er niet over om te stoppen. ,,Ik zit nog maar in m’n proeftijd!”