Volledig scherm
Wim Steenbakker

Zanger Wim Steenbakker uit Wemeldinge in finale van concours

WEMELDINGE - Zanger en gitarist Wim Steenbakker uit Wemeldinge staat in maart in de finale van het Concours de la Chanson in Den Haag.

Dat is bepaald geen kleine wedstrijd. ,,Bekende artiesten als Wende Snijders en Alderliefste stonden ook al eens in de finale'', zegt Steenbakker. In de jury zitten onder meer musicus Tony Eyk en kleinkunstzangeres Mylou Frencken. 

De Wemeldingenaar houdt erg van de Franse taal. ,,Als je alleen nog maar naar iemand luistert die goed Frans spreekt, klinkt dat al als muziek.” Als hij tijdens zijn optredens in het Frans zingt, krijgt hij daar regelmatig complimenten over. ,,Er zaten een keer mensen uit Frankrijk in het publiek, die na afloop vroegen of ik misschien half Frans ben. Dat vond ik een mooi compliment.'' 

De liefde voor de Franse taal bracht Steenbakker er toe om zich in te schrijven voor het 34ste Concours de la Chanson, een muziekwedstrijd die wordt gehouden door de Alliance Française in samenwerking met onder andere TV5MONDE. Op 18 maart staat hij met zeven andere zangers en zangeressen uit Nederland en België op het podium in het Haagse theater Diligentia. ,,Het is de belangrijkste zangwedstrijd op het gebied van Franstalige muziek in Nederland en België'', weet Steenbakker. Hij bereikte de finale door eerst een filmpje in te sturen en later succesvol auditie te doen. 

De zanger/gitarist brengt tijdens de finale twee liedjes ten gehore: het eigentijdse Savoir dire Merci (origineel van Lilian Renaud) en het meer klassieke Franse chanson La maladie d'amour van Michel Sardou. Steenbakker denkt straks extra op te vallen, omdat hij zichzelf begeleidt op de klassieke gitaar. ,,Ik heb begrepen dat dit op het concours zelden voorkomt.''

Kaarten voor de finale van het  Concours de la Chanson kunnen worden besteld via telefoonnummer 070-3610540.

Meer informatie over Wim Steenbakker is te vinden op www.wimsteenbakker.nl.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement