Volledig scherm
Foto ter illustratie © Laurens Delderfield/ Natuurmonumenten

Zak van Zuid-Beveland krijgt mountainbikeroute

MIDDELBURG - In de Zak van Zuid-Beveland komt een 40 kilometer lange mountainbikeroute. De provincie draagt 10.000 euro bij aan de aanleg.

Zeeuws-Vlaanderen en de Kop van Schouwen hebben mountainbikeroutes en op Noord-Beveland en Walcheren worden ze aangelegd, met steun van de provincie. Op de Bevelanden zijn er, als het gaat om mountainbiken, nog witte vlekken. Om die reden wil het dagelijks provinciebestuur 10.000 euro steken in een mountainbikeroute door de Zak van Zuid-Beveland. De route moet komende zomer klaar zijn.

De mountainbikeroute is ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Borsele, ondernemers en Natuurmonumenten. Vrijwilligers van mountainbikevereniging X-treme uit Goes leggen een deel van het parcours bij Stelleplas aan, wat flink scheelt in de kosten. De lokale wielervereniging Vitesse gaat de route inspecteren en de gemeente Borsele zorgt voor het onderhoud. Met de Stichting Landschapsbeheer Zeeland is afgestemd dat wandelaars en fietsers elkaar niet dwars zitten op de route, die deels gebruik maakt van het wandelnetwerk. 

De mountainbikeroute past in het streven van de provincie om vijfsterren fietsprovincie te blijven.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zorgboeren uit en met overtuiging hebben hun plekje helemaal gevonden
    PREMIUM

    Zorgboeren uit en met overtui­ging hebben hun plekje helemaal gevonden

    'S-HEER ABTSKERKE - Met een lenteachtig zonnetje op hun vacht, scharrelen Spekje en Lapje genoeglijk door de modder. Een beter plekje dan op zorgboerderij De Noordhoek kunnen de varkens bijna niet treffen. En dat geldt ook ook voor de 20-jarige Tristan. Springend van vreugde begroet hij de dieren. ,,Voor hem is het echt genieten om ze een bakje voer te geven”, stelt zorgboer Adriaan Jansen (25) tevreden vast.