Volledig scherm
Yfke van Oosten (midden) in de bibliotheek in Heinkenszand met zusje Benthe en kinderboekenschrijfster Sanne Rooseboom. © Johan van der Heijden

Yfke (10) uit Heinkenszand moet aan de bak: 25 boeken lezen voor de kinderjury

HEINKENSZAND - Yfke van Oosten (10) uit Heinkenszand hoeft zich de komende weken niet te vervelen. Ze vertegenwoordigt Zeeland in de kinderjury die de beste kinderboeken gaat kiezen. Daarvoor moet ze 25 boeken lezen.

Een heel grote opgave is dat niet, want Yfke lees sowieso al veel. ,,Ik heb in deze vakantie al tien of elf boeken gelezen’’, vertelde ze vandaag in de bibliotheek in haar woonplaats. Daar werd ze verrast door kinderboekenschrijfster Sanne Rooseboom met het nieuws dat ze namens Zeeland zitting mag nemen in de ‘Senaat van de Nederlandse Kinderjury’.

Uiterlijk begin juni moet Yfke de 25 in 2018 uitgebrachte kinderboeken hebben gelezen. Dan bepalen de 12 kinderen uit alle provincies tijdens een geheime zitting welke boeken de zogeheten ‘Pluim van de senaat’ winnen. Er zijn prijzen in twee leeftijdscategorieën: 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. Er zijn overigens ook publieksprijzen, waarvoor later kan worden gestemd. ,,Maar het leuke aan de prijs van de senaat is dat die echt gebaseerd is op inhoud, omdat de kinderen uit de jury alle boeken hebben gelezen’’, aldus schrijfster Roosenboom.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement