De gehavende glasbak aan de Burenpolderweg in Yerseke. De container is een paar dagen geleden met vuurwerk opgeblazen. De ravage is inmiddels opgeruimd.
Volledig scherm
PREMIUM
De gehavende glasbak aan de Burenpolderweg in Yerseke. De container is een paar dagen geleden met vuurwerk opgeblazen. De ravage is inmiddels opgeruimd. © Joeri Wisse

Yerseke zucht onder vuurwerkoverlast: ‘Het is wel heel vroeg voor de tijd van het jaar’

YERSEKE - Liefhebbers van zwaar vuurwerk zijn er in Yerseke dit jaar wel heel vroeg bij. De politie krijgt al weken dagelijks meerdere meldingen van harde knallen. En daar blijft het niet bij. Na een vernielde prullenbak, moest een paar dagen geleden een complete glasbak er aan geloven. Voor burgemeester José van Egmond is de maat vol.

  1. Borselse kunstenaars maken indruk met kunstwerken uit en over de streek: ‘Ik bin hrôôs op julder!’

    Borselse kunste­naars maken indruk met kunstwer­ken uit en over de streek: ‘Ik bin hrôôs op julder!’

    HEINKENSZAND - Zelfs met mondkapje (met logo van de gemeente Borsele!) op kon zaterdag iedereen zien dat cultuurwethouder Marga van der Plasse glunderde van trots. Of beter gezegd, dat ze ‘hrôôs’ was op de amateurkunstenaar die zich lieten inspireren door de vijftigste verjaardag van de gemeente. ‘Hrôôs zijn’ gaat namelijk verder dan trots. ,,Het is iets wat je van binnen blij maakt, omdat je door iets heel moois geraakt wordt.”