Volledig scherm
Gedeputeerde Harry van der Maas op de Zanddijk bij Yerseke. © Videostill YouTube-kanaal Provincie Zeeland

'Yerseke hoeft niet te balen, maar kan uitzien naar nieuw plan Zanddijk'

YERSEKE - Inwoners en ondernemers in Yerseke hoeven écht niet te balen van het tijdelijke uitstel van de aanpak van de Zanddijk. ,,Ze kunnen juist verwachtingsvol uitzien naar het plan dat dat wij in maart klaar hebben", zegt gedeputeerde Harry van der Maas.

De provinciebestuurder die verantwoordelijk is voor verkeer, reageert op uitspraken die transportbedrijf Kotra en de dorpsraad Yerseke eerder in de PZC deden. Ze balen dat de provincie niet gewoon doorgaat met het plan om een rotonde en rechtstreekse verbinding naar bedrijventerrein Olzendepolder aan te leggen. In plaats daarvan willen ze in Middelburg eerst een totaalplan maken voor de héle route tussen de A58 en het mosseldorp.

Meer prioriteit

,,Wij willen de Zanddijk juist meer prioriteit geven en niet minder" wijst Van der Maas op het besluit om de weg te bestempelen tot 'groot project'. ,,De mensen die nu nog aan de verdubbeling van de Tractaatweg werken zijn bijna klaar. Een deel werkt al aan de Zanddijk, straks komen daar nog meer mensen bij."

De gedeputeerde laat er zelf ook geen gras over groeien: de afgelopen dagen heeft hij op ambtelijk niveau overleg gehad met Rijkswaterstaat en Prorail. Zeker wanneer gekozen wordt voor een compleet nieuwe route door de polder is overeenstemming over nieuwe afslagen vanaf de A58 (Rijkswaterstaat) en een ongelijkvloerse spoorkruising (Prorail) onontbeerlijk.

Het dagelijks provinciebestuur wil rond 1 maart met een totaalplan komen om de problemen met de veel te smalle en bochtige Zanddijk op te lossen. Een paar weken later, na de provinciale verkiezingen, moeten Provinciale Staten besluiten of ze instemmen met dit plan.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement