Volledig scherm
De woning aan de Rietweg in Goes liep forse schade op bij de brand. © HVZeeland

Woningbrand in Goes aangestoken: politie zoekt getuigen

GOES – De brand die vrijdagnacht een woning aan de Rietweg in Goes verwoestte, is waarschijnlijk aangestoken. De politie is op zoek naar getuigen.

Een kwartier nadat de brand uitbrak, merkte een bewoonster van de nabijgelegen W.F. Hermanslaan dat ook een vuilcontainer in haar tuin in brand stond. De twee kliko's die ernaast stonden vatten eveneens vlam.

Een bewoner van de Boudewijn Büchlaan, in dezelfde buurt, kwam zaterdagochtend tot de ontdekking dat er een brandje was geweest in zijn papiercontainer. Dat was vanzelf gedoofd.

Sporenonderzoek

In alle gevallen gaat de politie uit van brandstichting. Forensische rechercheurs hebben zaterdag sporenonderzoek gedaan bij de afgebrande schuur. Ook hield de politie een buurtonderzoek.

Omwonenden kregen een brief in de bus, waarin hun wordt gevraagd of ze wat hebben gezien en of ze andere bruikbare informatie hebben. De politie is verder op zoek naar camerabeelden

Volledig scherm
De politie heeft onder buurtbewoners een pamflet verspreid. © Politie Zeeland-West-Brabant

Brand begon in schuurtje

De grote brand begon 's nachts rond half drie in een schuur achter een woning aan de Buys Ballotstraat. Het vuur sloeg al snel over naar het dak van de naastgelegen woning aan de Rietweg.

Er kwam zoveel rook vrij, dat de Veiligheidsregio Zeeland een NL-Alert uitstuurde om omwonenden te adviseren ramen, deuren en ventilatieroosters te sluiten. Rond vier uur was de brand onder controle. Een half uur later werd de rookwaarschuwing ingetrokken.

De bewoners en getuigen krijgen ondersteuning van Slachtofferhulp.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement