Volledig scherm
Dorpsraad van Waarde; viert 25-jarig jubileum © Marcelle Davidse

Woningbouw weer met stip op één bij jubilerende dorpsraad Waarde

WAARDE - Het cirkeltje is rond voor de dorpsraad van Waarde. Stond 25 jaar geleden bij de oprichting de stagnerende woningbouw bovenaan de agenda, anno 2017 is dit ook weer hét thema voor de dorpsraad. 

In 1992 bleek een forse verlaging van de grondprijzen de  oplossing te zijn, nu is er juist behoefte aan nieuwe bouwgrond en ouderenwoningen. Bestuurslid van het eerste uur Adri Cornelisse: ,,Er zijn veel te weinig levensloopbestendige huizen. Oudere mensen moeten uitwijken naar Krabbendijke."

De oudste dorpsraad van de gemeente Reimerswaal weet wel een oplossing: een derde fase van uitbreidingswijk Dorpszicht, met daarin seniorenwoningen en kavels voor vrijstaande woningen. De gemeente is uiteraard al op de hoogte van de plannen. ,,Maar die moeten van de provincie eerst inbreidingslocaties invullen. Daar hebben wij er één van, Traas aan de Groene Kruisstraat, maar als dat ooit van de grond komt, moeten we ook verder kijken."

Om goed beslagen ten ijs te komen bij de gemeente en R&B Wonen, is de dorpsraad onlangs een onderzoek gestart. Alle bewoners hebben een brief gekregen met de oproep hun woningbehoefte voor de komende vijf jaar te omschrijven. 

,,Zelf wonen wij bijvoorbeeld nu goed, maar als er een ouderenwoning beschikbaar komt, heb ik daar ook interesse in", verduidelijk Cornelisse de gekozen aanpak.

De aanpak is tekenend voor het functioneren van de jubilerende dorpsraad. Geen kabaal voor de bühne en bikkelharde opstelling naar de gemeente, liever op een op een positieve en constructieve manier zaken doen. 

Het bewijs dat je daar heel veel mee kunt bereiken staat middenin het dorp: MeerWaarde. Jarenlang heeft de dorpsraad geijverd voor het nieuwe dorpshuis met buurtsuper en ouderenwoningen. Drie jaar geleden werd het geopend. ,,Eén van de hoogtepunten", beaamt voorzitter Kees Goud. 

Lees meer over het jubileum van de Dorpsraad Waarde in de PZC van dinsdag 28 maart.