Een woning aan de Vierstraat in Yerseke voor de periode van drie maanden verzegeld door de gemeente Reimerswaal
Volledig scherm
Een woning aan de Vierstraat in Yerseke voor de periode van drie maanden verzegeld door de gemeente Reimerswaal © Joeri Wisse

Woning in Yerseke op slot na drugsvondst

YERSEKE - Een woning aan de Vierstraat in Yerseke gaat drie maanden op slot. In het huis werd door de politie een hennepkwekerij aangetroffen. 

De kwekerij - bestaande uit 149 planten - werd gerund in de kelder van de woning. Er werd stroom afgetapt. Die illegale stroomconstructie leverde een gevaarlijke situatie op voor omwonenden. Burgemeester Jose van Egmond waarschuwt haar inwoners. ,,Het telen van hennep is een misdrijf en dus strafbaar. Laat je bij financiële problemen niet verleiden en zoek hulp bij de gemeente.”

Het is dit jaar het vijfde drugspand dat in de gemeente Reimerswaal wordt gesloten. Een ingrijpende maatregel, stelt Van Egmond. ,,In de meeste gevallen gaat het om huurwoningen en dan betekent een tijdelijke sluiting van een woning voor de bewoner bijna altijd dat het huurcontract wordt opgezegd en dat hij dus zijn huis wordt uitgezet.” 

Ook verhuurders lopen risico wanneer in een woning drugs wordt aangetroffen. ,,Als je nergens van weet, kun je alsnog verantwoordelijk worden gesteld.”