Volledig scherm
© Politieteam Oosterscheldebekken

Woning in Lewedorp omgebouwd tot bar: politie stuurt 8 mensen weg

LEWEDORP - De politie heeft afgelopen nacht meerdere mensen weggestuurd uit een woning in Lewedorp, waar een ruimte was omgebouwd tot een soort bar. De 59-jarige bewoner van het pand heeft een waarschuwing gekregen.

De man had de noodverordening die vanwege het coronavirus van kracht is overtreden. Er waren acht mensen op bezoek in zijn woning, waar niet genoeg plek was om anderhalve meter afstand te houden. Bij een volgende overtreding zal de man bekeurd worden, zo heeft de politie met hem afgesproken.

De politie kreeg een melding van geluidsoverlast bij de woning.  Agenten waarschuwden de aanwezigen en stuurden hen naar huis. Ook werd aan de bewoner van de woning verteld dat de overlast van de harde muziek moest stoppen. De bewoner was het daar niet mee eens en was van mening dat hij niets te maken had met de geldende regels. 

Enkele uren later kwamen er opnieuw klachten binnen over de woning. Agenten troffen alleen de bewoner aan, maar de muziek stond nog steeds erg hard. De man kreeg een laatste waarschuwing. Als er een volgende melding van geluidsoverlast zou komen, zou de man bekeurd worden. Mogelijk zou de politie dan ook zijn apparatuur in beslag  kunnen nemen.