Volledig scherm
Winkels in Goes mogen binnenkort elke zondag open. © Marcelle Davidse

Winkels in Goes mogen binnenkort elke zondag open

GOES – Winkels in Goes mogen binnenkort elke zondag open. Dat heeft een meerderheid van de gemeenteraad donderdag bepaald.

VVD, Partij voor Goes, Nieuw Goes, PvdA en D66 stemden in met het voorstel van GroenLinks om ondernemers totale vrijheid te geven op de zondag.

Het CDA stelde voor om eerst nog eens met ondernemers te gaan praten over wat ze willen, maar daar voelden de genoemde partijen niets voor. ,,Dit was een belangrijk thema tijdens de verkiezingen en de kiezer heeft massaal voor partijen gestemd die voor vrijgave waren'', stelde Wiert Omta (PvdA). Zo'n geluid liet ook de PvG horen. Carel Bruring van GroenLinks stelde dat het voorstel van het CDA geen nieuwe inzichten zal opleveren.

Feestmaand

Het besluit zal er waarschijnlijk niet toe leiden dat in de toekomst heel veel winkels elke zondag open gaan. Het ligt voor de hand dat ze samen een aantal data voor koopzondagen bepalen. Dat zullen er wel meer zijn dan het maximum aantal van acht dat tot nu toe jaarlijks was toegestaan. Vermoedelijk komt er een vaste maandelijkse koopzondag, aangevuld met extra koopzondagen in bijvoorbeeld de zomer of de feestmaand.

De Ondernemers Organisatie Goes pleitte in een brief onlangs ook voor vrijgave, zodat alle winkeliers voor zichzelf kunnen bepalen of ze open gaan. De partijen die tegen het voorstel stemden (CDA, SP en SGP-CU) wezen erop dat kleine winkeliers in de problemen zouden kunnen komen en zich wellicht gedwongen voelen ook open te gaan. Saskia Verheij (D66, voormalig winkelier) zei dat het voorstel zeker niet zielig is voor kleine winkeliers.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Andere locatie voor brandweerkazerne Heinkenszand lijkt uitgesloten, ondanks protest
    PREMIUM

    Andere locatie voor brandweer­ka­zer­ne Heinkens­zand lijkt uitgeslo­ten, ondanks protest

    HEINKENSZAND - Slikken of stikken. Dat gevoel overheerst bij bewoners van de Hoefbladstraat en Clara’s Pad in Heinkenszand. Een bewonersbijeenkomst afgelopen dinsdagavond heeft de onrust rondom de komst van een nieuwe brandweerkazerne in hun ‘achtertuin’ niet kunnen wegnemen. Omwonende Kim van Sabben: ,,Het kwam op ons over alsof al voor 99,9 procent zeker is dat de kazerne er komt.”