Een winkelpand aan de Lange Vorststraat is voorzien van de skyline van Goes.
Volledig scherm
Een winkelpand aan de Lange Vorststraat is voorzien van de skyline van Goes. © Rob Paardekam

Winkeliers zetten de Goese skyline in om de leegstand te verdoezelen

GOES - In een poging de Goese winkelstraten te verfraaien, zijn op enkele leegstaande winkelpanden grote stickers geplakt met daarop onder meer de skyline van de stad en de stadshaven. ,,Je zou kunnen zeggen dat we op die manier de leegstand een beetje verdoezelen’’, zegt Ronald Saaman van ondernemersorganisatie OOG.

 1. Xavier uit Gent is brandweervrijwilliger in Wolphaartsdijk: ‘Het is een passie voor mij’
  PREMIUM

  Xavier uit Gent is brandweer­vrij­wil­li­ger in Wolphaarts­dijk: ‘Het is een passie voor mij’

  WOLPHAARTSDIJK - Vakantie. Voor de meeste mensen de tijd om even niet aan werk te denken. Zo niet voor Xavier Jamart uit Gent. Hij is beroepsbrandweerman in Brussel en sinds kort ook vrijwillig brandweerman in Wolphaartsdijk. ,,Brandweer zijn is voor mij meer een passie dan een beroep. Ik doe het zodanig graag dat als ik naar Brussel vertrek, ik nooit zeg dat ik ga werken.”
 2. In Goes staat de hoogste watertoren van Zeeland: ‘Bij windkracht 10 voel je ‘m trillen’
  Hoogtepunt

  In Goes staat de hoogste watertoren van Zeeland: ‘Bij windkracht 10 voel je ‘m trillen’

  GOES - De hoogste watertoren van Zeeland, dat is de watertoren in Goes (63 meter). Makelaar Ad Steendijk (62) heeft er bijna zijn hele werkzame leven als makelaar gewerkt. Hij huurde als eerste ondernemer een kantoor in de herontwikkelde watertoren. Hij zag er sinds 1999 gebruikers komen en gaan. Nu komt de tijd dat de makelaar zelf vertrekt naar een andere kantoorruimte. Hij wordt een beetje weemoedig als hij aan verhuizen denkt.