Volledig scherm
Bezoekers stonden in de rij voor een tochtje met de reddingboot van de KNRM. © Timo van de Kasteele

Wind zorgt voor spektakel op Colijnsplaatse Dagen

COLIJNSPLAAT – Op veel plaatsen gaan evenementen niet door vanwege het onstuimige weer. Maar in Colijnsplaat deinzen ze niet terug van een beetje wind. Sterker nog, daar staan de bezoekers van de Colijnsplaatse Dagen staan in de rij voor een tochtje op de reddingboot van de KNRM. ,,Dit is echt duizend keer leuker dan de draaimolen”, zegt Zara Tazelaar (6) uit Colijnsplaat.

Het klappert en het fluit aan de haven in Colijnsplaat. Op de Oosterschelde schuimkoppen. Toch gaat het jaarlijkse feestje gewoon door. ,,We hebben wel enkele aanpassingen in het programma gedaan”, zegt Ko Kallewaard, organisator van de Colijnsplaatse Dagen. ,,De helikopter vliegt niet en het luchtkussen hebben we geschrapt. En we hebben iets minder kramen. Maar de KNRM vaart gewoon.”

Tochtje met de reddingboot

Voor een beetje sensatie staat het publiek in de rij. Dik vijftig man wacht op de steiger tot ze aan boord mogen voor een kwartiertje stuiteren aan boord van de reddingboot van de KNRM. Twaalf man per keer kan er mee. Thijs Tazelaar komt met een brede grijns op zijn gezicht van de boot. Samen met zijn dochter Mieke en kleindochter Zara heeft een kwartier meegevaren. ,,Wat gaat dat tekeer”, zegt hij. ,,Echt een aanrader. We hebben heel de tijd op de punt van de boot gestaan.

Minder kramen

De wind heeft ook een keerzijde. De traditionele markt moet het met twintig kramen minder doen. ,,Standhouders die met een foodtruck uit Amsterdam moeten komen zijn op het laatste moment toch afgehaakt vanwege de weersomstandigheden”, zegt Kallewaard. ,,Begrijpelijk.” Toch is de Voorstraat net als andere jaren goed gevuld. Zowel met kraampjes als publiek dat slenterend voorbijtrekt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement