Volledig scherm
De Lionsclub Kapelle-De Bevelanden houdt een wijnproeverij voor het goede doel. © StockPZC

Wijn proeven voor een goed doel bij Lionsclub Kapelle-De Bevelanden

GOES - Wijn drinken voor het goede doel, wie wil dat nou niet? De Lionsclub Kapelle-De Bevelanden maakt het mogelijk.

Donderdag 14 november houdt de serviceclub namelijk een wijnproeverij. De proeverij zelf kost niks, maar tijdens de bijeenkomst kunnen de geproefde flessen wijn (per doos van zes) worden besteld. Van iedere verkochte fles gaat er dan twee euro naar het goede doel. 

Dat goede doel is dit keer de Stichting Leergeld. Die organisatie geeft hulp aan schoolgaande kinderen uit kansarme gezinnen. Zodat die, ondanks een gebrek aan eigen financiële middelen, gewoon met hun leeftijdsgenootjes mee kunnen doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Dat kan bijvoorbeeld gaan om schoolreisjes, muziekles of lid worden van een sport- of scoutingvereniging.

,,We hebben momenteel zo'n dertig inschrijvingen binnen via de mail", laat Jan Carpentier van de Lionsclub weten. ,,In het clubhuis van Tovaal kunnen er ongeveer honderd, maar wij zijn al tevreden als we de zestig deelnemers halen."

Wijnproeverij Lionsclub. Donderdag 14 november om 19.30 uur in het clubhuis van rugbyclub Tovaal in Goes (Geldelozepad 5J).