Volledig scherm
Gerda Kosten uit Goes kwam in 2017 bij het Wijkbedrijf terecht en vond werk bij een taxibedrijf. © Marcelle Davidse

Wijkbedrijf Goes-Zuid mag nog twee jaar doorgaan van de gemeente

GOES - Het Wijkbedrijf Goes-Zuid mag nog twee jaar doorgaan. Dat hebben burgemeester en wethouders van Goes besloten. De gemeente stopt per jaar 84.000 euro in de voorziening aan de Beukenstraat.

Het besluit mag geen grote verrassing heten. Het college liet een paar maanden geleden al doorschemeren zeer tevreden te zijn over de voorziening die nu twee jaar bestaat. ,,Het wijkbedrijf is bijzonder succesvol’’, zegt wethouder André van der Reest. ,,Mensen die al jaren een uitkering hadden, zijn weer aan werk geholpen.’’

Dat is ook precies het doel van de voorziening. Mensen die zonder een beetje hulp weinig kans maken op het vinden van een baan, worden bij het wijkbedrijf weer geactiveerd. Ze kunnen er tal van werkzaamheden verrichten, waaronder schoonmaken, in de tuin werken of fietsen repareren. ,,Door bij het wijkbedrijf aan de slag te gaan, krijgen ze weer wat structuur in hun leven’’, aldus de wethouder.

Het wijkbedrijf heeft nu de zekerheid dat ze in 2019 en 2020 een gemeentelijke bijdrage krijgt. De 84.000 euro euro die de gemeente jaarlijks in de voorziening steekt, bestaat deels uit subsidie en deels uit de betaling voor diensten die door het wijkbedrijf worden geleverd. ,,Zo brengen ze voor ons het informatieblad Samenspel rond’’, zegt Van der Reest.

Het wijkbedrijf runt ook de Algemene Fiets Afhaal Centrale (AFAC) in Goes. Daar komen onder meer de fietsen terecht die bij de opruimacties bij het station worden verwijderd. Sinds kort zijn er ook een aantal statushouders actief bij het wijkbedrijf. Ook voor deze mensen is het vaak lastig om een betaalde baan te vinden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement