Volledig scherm
Enquete © Thinkstock

Wethouder kritisch over enquête D66 Borsele

HEINKENSZAND - Wilt u de resultaten van onze enquête over de tweede supermarkt in Heinkenszand in ontvangst nemen en bent u bereid serieus kennis te nemen van de uitkomst. 

Die vraag stelde Levien de Putter gisteravond aan wethouder Ad Schenk. Het antwoord bleek nog niet zo eenvoudig te geven. D66 heeft een enquête uitgezet over de locatie van een tweede supermarkt in Heinkenszand. 

De fractie is niet tegen de komt van de Lidl, maar er zijn twijfels over de plek, naast de Emté aan de Stenevate. ,,Wij twijfelen nog steeds of dit de goede plek is'', zei Levien de Putter. Ad Schenk zegde toe dat hij de resultaten in ontvangst neemt. De resultaten serieus nemen vond hij 'ingewikkeld'. 

 ,,Statistiek is een wetenschap'', zei hij. ,,Volgens hem valt op de enquête ook wel wat af te dingen. Hij vind de vragenlijst af en toe suggestief. Hij betoogde ook dat de locatie niet meer ter discussie staat. 

,,Die locatie is een gegeven. Daarover is al een trits raadsbesluiten genomen.'' De Putter was het niet eens met de kritiek van Schenk op de enquête. ,,Wij hebben deskundige hulp gehad bij het opstellen hiervan.'' 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement