Volledig scherm
Marien Weststrate uit Krabbendijke is gemeenteraadslid en voorzitter van Leefbaar Reimerswaal. © Joeri Wisse

Weststrate blijft erbij: 'Schrap dat Arabische geleuter'

KRUININGEN - Raadslid Marien Weststrate is het niet eens met de uitleg dat  'Arabische cijfers' een 'algemeen bekende en gehanteerde aanduiding voor het in de westerse culturen gehanteerde getalsysteem van 0 tot en met 9' is.

De leider van coalitiepartij Leefbaar Reimerswaal blijft erbij dat het 'Arabische geleuter' niet thuishoort in een document over straatnaamgeving en nummering. ,,Steeds meer moeten wij, geboren Nederlanders, accepteren dat de multiculti-opmars verder gestalte krijgt. Geen reclamefoto meer te vinden, geen Sterspotje meer te bekijken of er staan figuren bij die geenszins van hier zijn."

Vorige week dinsdag riep het raadslid al op om de term 'Arabische cijfers' uit de zogeheten verordening te schrappen, omdat hij dat niet in Nederland vindt passen.  Hij vroeg zich tijdens de raadsvergadering hardop af of de ambtenaar soms een glaasje te veel op had bij het schrijven van de tekst. Die vrees kan volgens de raadsgriffier, die maandag uitgebreid schriftelijk antwoord  over de kwestie gaf,  worden weggenomen. De gewraakte zinnen zijn namelijk gekopieerd uit een modeltekst van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

Ook die verklaring stelt Weststrate niet gerust. ,,Zelfs ambtenaren steken op kosten van de belastingbetaler tijd in het zoeken van teksten of geïndoctrineerde VNG modellen om een simpele verordening te multicultificeren. De vraag is: wat voegt dat Arabische geleuter toe aan de verordening zelf. Niets dus", aldus Weststrate in een reactie aan de PZC.

Overigens heeft het protest van Leefbaar Reimerswaal weinig effect. De verordening is, met daarin dus de Arabische cijfers, vorige week al door de hele gemeenteraad aangenomen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement