schrijver Jan Vantoortelboom; richt een vitrinekastje in met persoonlijke spullen; Goes; koperen tuinen; 2020;
Volledig scherm
PREMIUM
schrijver Jan Vantoortelboom; richt een vitrinekastje in met persoonlijke spullen; Goes; koperen tuinen; 2020; © Marcelle Davidse

Werken vanuit een boekhandel : Jan Vantoortelboom wordt huisschrijver in Goes

GOES - Schrijver Jan Vantoortelboom (1975) is Vlaming, opgegroeid in Elverdinge. Maar inmiddels is hij geworteld in de Zeeuwse klei. Hij woont met zijn gezin in de polders bij Ossenisse, onder de Westerscheldedijk. Vijf romans heeft hij op zijn naam staan, van zijn debuut ‘De verzonken jongen’ in 2011, 'Meester Mitraillette’ in 2014 tot en met het vorig jaar verschenen 'Jagersmaan’. In 2015 won hij de Zeeuwse Boekenprijs met 'De man die haast had'. Zaterdag 14 maart wordt hij als huisschrijver geïnstalleerd in boekhandel De Koperen Tuin in Goes.

 1. Wat heeft de gewone Yersekenaar straks aan de ‘nieuwe’ Zanddijk?
  PREMIUM

  Wat heeft de gewone Yerseke­naar straks aan de ‘nieuwe’ Zanddijk?

  YERSEKE - Een veiligere weg en betere doorstroming van het verkeer. Dat is hét doel van het miljoenenproject om de route tussen Yerseke en de A58 aan te pakken. Drie bezorgde Yersekenaren hebben grote twijfels over de kans van slagen. Ze zijn vastberaden de uitwerking van het onlangs gekozen tracé kritisch te volgen en desnoods hun achterban te mobiliseren. Adri Boone: ,,Voor de gemiddelde Yersekenaar zie ik heel weinig verbeteringen.”
 1. Basisschoolleerlingen Kapelle zetten hun fietslamp 'AAN'
  Play

  Basis­school­leer­lin­gen Kapelle zetten hun fietslamp 'AAN'

 2. Zeer grote brand verwoest landbouwschuur Philippine
  Play

  Zeer grote brand verwoest landbouw­schuur Philippine