Volledig scherm

Werk voor aanleg
spoorviaduct begint

GOES - Het lijkt wat stil rond het project, maar dit jaar gaat er veel gebeuren in de aanloop naar de aanleg van het spoorviaduct ter hoogte van de Van Hertumweg in Goes.

De omgeving rond het stationsgebied wordt dit jaar bouwrijp gemaakt en in de zomer worden wegen en riolering aangelegd, meldt een gemeentewoordvoerster. In 2018 volgt dan de eigenlijke plaatsing van het spoorviaduct, in 2019 moet de hele operatie klaar zijn. Een aantal voorbereidende werkzaamheden, zoals de sloop van de voormalige sporthal, zijn al enige tijd geleden afgerond.

Voor de uitvoering van de enorme klus zijn buitendienststellingen van het spoor noodzakelijk. Die moeten 1 tot 2 jaar van te voren te worden aangevraagd op basis van een uitgewerkt plan.  De spoorwegovergang bij de van Hertumweg wordt vervangen door een doorgang onder het spoor voor alle verkeer. Daardoor zal de verkeersveilighied, de bereikbaarheid en de verkeersdoorstroming worden verbeterd. Tegelijkertijd wordt de nabijgelegen rotonde Poelplein bij de flat met de duif in Goes-Zuid aangepakt. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement