Volledig scherm
Impressie van het toekomstige schoolgebouw aan de Zomerweg in Kloetinge. © Rothuizen

Werk aan nieuwe school Kloetinge begint in februari

KLOETINGE - Als bezwaren uitblijven, gaat eind februari de schop de grond in voor de bouw van het nieuwe integrale kindcentrum aan de Zomerweg in Kloetinge. Nog deze maand wordt de omgevingsvergunning aangevraagd.

Ouders en omwonenden werden vanavond bijgepraat over de komst van het gebouw voor de Kloetingseschool en kinderopvangorganisatie Kibeo. De planning is dat het eind 2019 wordt opgeleverd, zodat de gebruikers er begin 2020 in kunnen trekken.

Een aantal omwonenden heeft in het verleden forse kanttekeningen geplaatst bij de komst van de school, maar vanavond waren er weinig wanklanken te horen. Overigens waren ook niet alle buren van het toekomstige gebouw aanwezig. Een paar mensen merkten wel op dat het op regenachtige dagen, als veel ouders hun kinderen met de auto brengen, chaotisch zal worden in de straat.

Parkeervakken

Projectleider Maurits Otte liet daarop weten dat het plan voldoet aan de normen die daarvoor gelden. Er komt onder meer een zogeheten kiss-and-ridezone voor ouders die hun kinderen willen afzetten. Voor vaders en moeder die even mee naar binnen willen, wordt een aantal parkeervakken aangelegd. Aan de kant van de Ravensteinlaan komen 18 parkeerplaatsen voor personeelsleden en ouders die langer in het gebouw moeten zijn. ,,Maar we hopen dat veel ouders hun kinderen met de fiets gaan brengen'', zei Otte.

Het gebouw krijgt één gezamenlijke ingang voor de kinderopvang en de Kloetingseschool. De school krijgt zeven lokalen, waarvan vier beneden en drie op de verdieping. Tussen de lokalen komen centrale leerpleinen. Een vrouw vroeg zich af of zeven lokalen niet wat weinig is. ,,Wat als de school straks weer populairder wordt bij mensen van buiten Kloetinge? Dat zou best eens kunnen met zo’n mooi nieuw gebouw.’’

Voorspellingen

Eefje Rikhof van Rothuizen Architecten liet daarop weten dat rekening is gehouden met het huidige aantal leerlingen van 160 en de voorspelde demografische ontwikkelingen. Maar mocht de school in de toekomst onverhoopt toch harder groeien, dan kunnen op de verdieping nog twee lokalen worden bijgebouwd.

Volgens wethouder André van de Reest staat de planning nu als een huis. Enkel (succesvolle) procedures van bijvoorbeeld omwonenden kunnen volgens hem nog roet in het eten gooien. ,,Als de rechter zegt dat je moet stoppen, moet je stoppen.’’ De bouwer is overigens nu al bezig met het vastleggen van de benodigde bouwmaterialen om te voorkomen dat ze straks niet tijdig leverbaar zijn. De drie monumentale bomen kunnen blijven staan. Een bomendokter heeft vastgesteld dat ze gezond zijn.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement