Volledig scherm
Wereldwinkel-vrijwilligsters Reinhilde van Heijst (op de trap) en Elly Michielsen hangen de vlag buiten. © Marcelle Davidse

Wereldwinkel Goes heropend na facelift

GOES - Voor de Wereldwinkel in Goes was het zaterdag een feestelijke dag: na drie weken verbouwing ging de zaak aan de Waterstraat weer open.

Weg zijn de oranje vloer, donkere muren en dito meubels. ,,Alles is opgefrist", zegt een tevreden bestuurslid Reinhilde van Heijst. ,,We hebben een nieuwe vloer en toonbank. Het ziet er totaal anders uit door die kleuren.”

 Even na 10 uur worden de laatste puntjes nog op de i van de heropening gezet. Samen met mede-vrijwilligers Elly Michielsen en Jessica Liplijn blaast Van Heijst de ballonnen op. Een officiële heropening maken ze er niet van. ,,Vanwege het weer", legt ze uit. ,,Dan hadden de mensen bij slecht weer buiten moeten staan.” 

Volledig scherm
De Wereldwinkel in Goes heeft een totaal andere uitstraling na de verbouwing. Op de achtergrond vrijwilligsters Jessica Liplijn, Elly Michielsen en Jeanet Schout. © Marcelle Davidse

Wel was er dan waarschijnlijk meer aanloop geweest in de winkel, zegt Van Heijst. ,,Maar onze winkel draait goed. We hebben veertig enthousiaste vrijwilligers."

De Wereldwinkel in Goes is er één van de zes in Zeeland. Ook in Middelburg, Vlissingen, Serooskerke (W), Oostburg en Zierikzee zijn die er nog. De Wereldwinkel in Oost-Souburg maakte onlangs juist bekend per 1 april te stoppen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement