Volledig scherm
Het nieuwe entreepunt Nationaal Park Oosterschelde in Wemeldinge. Na de duikbril volgt nu het schip. © Gemeente kapelle

Wemeldinge krijgt tweede entreepunt Oosterschelde; Antwerpen betaalt mee

WEMELDINGE - Wemeldinge krijgt een tweede entreepunt Nationaal Park Oosterschelde. Het informatiepunt komt bij de ingang van het Kanaal van Zuid-Beveland te liggen. En het mooie voor Kapelle is dat Antwerpen er aan meebetaalt.

Dat is de uitkomst van gesprekken tussen de voorzitter van Nationaal Park Oosterschelde en de Havenschepen van Antwerpen. Omdat er veel toeristen uit België naar Wemeldinge komen heeft Antwerpen besloten om mee te betalen. 

Quote

Antwerpen ziet het als een kans om het verhaal van de haven te vertellen.

Antwerpen ziet het entreepunt, dat dicht bij een fietsroute en een grote camping komt te liggen, als een kans om het verhaal van de haven te vertellen. Op het entreepunt wordt daarom ook informatie over de Haven van Antwerpen opgenomen, naast informatie over het Nationaal Park Oosterschelde.

Duikbril

Een paar jaar geleden is al een entreepunt geplaatst aan de westkant van Wemeldinge. Daar staat ter hoogte van camping Klein Stelle nu een levensgrote duikbril. Het nieuwe punt op het einde van het Kanaalpad, tegenover de radarpost, gaat er uitzien als een schip. Als alles volgens planning verloopt, is het punt aan het einde van dit jaar klaar.

Volledig scherm
De duikbril bij de officiële opening in 2017. Van links naar rechts: Wethouder Evert Damen van de gemeente Kapelle, toenmalig burgemeester Anton Stapelkamp van diezelfde gemeente en Wilco Jacobusse van Nationaal Park Oosterschelde. © Willem Adriaansens
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement