Volgens Ecotank hoeven de inwoners van Wemeldinge nergens voor te vrezen. Er verandert niks in de hoeveelheid opslag en ook niet in het aantal verkeersbewegingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens Ecotank hoeven de inwoners van Wemeldinge nergens voor te vrezen. Er verandert niks in de hoeveelheid opslag en ook niet in het aantal verkeersbewegingen. © Marcelle Davidse

Wemeldinge hoeft niet bang te zijn voor Ecotank; ‘Er verandert helemaal niks’

WEMELDINGE - Tankopslagbedrijf Ecotank raakte vorige maand in opspraak omdat het bedrijf een vergunning had aangevraagd voor het opslaan van Used Cooking Oil (UCO). Inwoners van Wemeldinge vreesden voor het milieu en hun veiligheid. Zijn die zorgen terecht?

,,Nee”, zeggen Piet Warbout en Jaco Moelker van Ecotank eensgezind. ,,Want er verandert absoluut niets. We sloegen al veel langer UCO op, maar door een wetswijziging is het tegenwoordig aantrekkelijker voor klanten om het als afval op te slaan. Maar om dat onder die noemer te kunnen doen, is wel een aparte vergunning nodig.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Feyenoord-shirt en boek als extra prijs tekenwedstrijd
    PREMIUM
    VIDEO

    Feyenoord-shirt en boek als extra prijs tekenwed­strijd

    KATS - ,,Ik vond die Feyenoord-tekenwedstrijd gelijk een hartstikke leuk idee”, zegt Matty Verkamman over de actie van de Kapelse wethouder Jon Herselman. De sportjournalist/schrijver/uitgever besloot ook een duit in het prijzenzakje te doen. Hij stelde een speciale editie van het binnenkort te verschijnen boek over de Europa Cup 1-finale van Feyenoord beschikbaar. Compleet met retro-shirt en handtekening van een speler naar keuze.