Volledig scherm
Het bord met 'Welkom in Zeeland'

Welkomstbord is terug langs A58 (video)

RILLAND - Op alle grote Zeeuwse toegangswegen staan straks borden die toeristen welkom heten in de provincie én de gemeente. Reimerswaal had gisteren de primeur. Het verdwenen welkomstbord langs parkeerterrein 't Scheld, werd door gedeputeerde Jo-Annes de Bat en burgemeester Piet Zoon weer in ere hersteld.

Beide bestuurders onthulden het bord gisteren om 8.00 uur. Pas twee uur later stond het nieuwe bord op z'n plek. Vanwege de veiligheid, moest een rijstrook worden afgesloten en dat mag niet in de ochtendspits. "In een paar jaar tijd is er heel wat veranderd", weet boerenzoon De Bat. "Vroeger maaide mijn vader hier de bermen voor Rijkswaterstaat, toen reden we gewoon met de tractor over de vluchtstrook en voldeed een bord met 'maaien' als waarschuwing." Het maaisel werd toen ook gewoon gebruikt op de boerderij, maar moet nu worden vernietigd vanwege de giftige stoffen.

Eerste werkdag

De Bat en Zoon hebben zich beiden persoonlijk - geprikkeld door regionale media - ingespannen voor terugkeer van het bord. Zoon ging er zelfs op zijn eerste werkdag al mee aan de slag. Dat het daarna nog twee maanden duurde, komt volgens De Bat omdat er eerst een nieuw ontwerp moest worden gemaakt in de 'Land in Zee'-stijl. Zoon onderstreepte na de onthulling nog eens het belang van opvallende borden die toeristen welkom heten. "Zeeland is de recreatieprovincie bij uitstek, ik ben blij dat het eerste bord hier staat." Volgens De Bat komen er in elk geval ook borden op de Grevelingendam en de Brouwersdam en in het zuiden langs de Traktaatweg en bij Sluis.

Wie via de A58 Zeeland binnenrijdt, wordt weer welkom geheten namens de provincie en de gemeente Reimerswaal. Het welkomstbord bij parkeerterrein 't Scheld was lange tijd gehavend, maar is weer in ere hersteld door gedupteerde Jo-Annes de Bat en burgemeester Piet Zoon.