De Kloosterweg krijgt (net als de Handelsweg) een nieuw wegdek en nieuwe verlichting. Kapelle steekt 1,2 miljoen euro in de opknapbeurt.
Volledig scherm
De Kloosterweg krijgt (net als de Handelsweg) een nieuw wegdek en nieuwe verlichting. Kapelle steekt 1,2 miljoen euro in de opknapbeurt. © Google

Wegen Smokkelhoek worden voor 1,2 miljoen euro opgeknapt

KAPELLE - De Handelsweg en de Kloosterweg in Kapelle worden voor 1,2 miljoen euro opgeknapt. Daarvoor krijgen de wegen op bedrijventerrein de Smokkelhoek een nieuwe fundering, bovenlaag en verlichting. De provincie betaalt er 573.000 euro aan mee.

Het gaat om het meest westelijke deel van de wegen, laat wethouder Jon Herselman weten. ,,Dat gedeelte is 17 of 18 jaar geleden ontwikkeld en verkocht door een ontwikkelaar. Die heeft toen ook de wegen, de riolering en de verlichting aangelegd maar die nooit overgedragen aan de gemeente."

Quote

Het zorgde weleens voor irritatie. Formeel was dat onterecht, maar ik snap het wel.

Jon Herselman

Dat gaat nu dus wel gebeuren, die overdracht. ,,De ontwikkelaar betaalt ons daarvoor een afkoopsom. Dat is maar een klein bedrag dat bij lange na niet de kosten dekt die aan deze opknapbeurt zijn verbonden. Maar op deze manier kunnen we de uitstraling van dat deel Smokkelhoek er behoorlijk op vooruit laten gaan en het betekent ook dat er duidelijkheid komt voor de ondernemers."

Klachten

Want voor die ondernemers was het wel eens verwarrend, legt Herselman uit. ,,Wij kregen nogal eens vragen, verzoeken of klachten van ondernemers uit die buurt. Die moesten wij dan doorverwijzen naar de ontwikkelaar. Dat zorgde soms voor irritatie. Formeel was dat onterecht, maar ik snap het wel. Normaal is de openbare ruimte van de gemeente.”

Nu de gemeente eigenaar wordt van de grond kan Kapelle er eindelijk mee aan de slag. Van die 1,2 miljoen euro zit ruim 900.000 euro in de aanpak van de twee wegen. Nieuwe funderingen met nieuwe bovenlagen. Dan is nog eens 100.000 euro bestemd voor de verlichting. Bijna de helft van het totale bedrag betaalt de provincie. Herselman; ,,Daar is een subsidieregeling voor bij de provincie en die hebben we daarvoor benut.”