Volledig scherm
Raadsleden en recreanten vrezen de slagschaduw van de hogere windmolens in de Jacobahaven bij Kamperland. © Robin Utrecht

Weerstand tegen hogere windmolens Jacobahaven Kamperland

WISSENKERKE - Niet iedereen is blij met de vervangingsplannen voor de windmolens in de Kamperlandse Jacobahaven. Er is vrees voor geluidsoverlast en slagschaduw in het recreatierijke gebied.

Het Bunnikse bedrijf E-Connection wil de drie bestaande windturbines vervangen door drie nieuwere exemplaren. Die zullen ook een flink stuk hoger worden. De huidige molens zijn 123 meter hoog en de nieuwe worden zeker 150 meter hoog.

Quote

Als het om woonhuizen was gegaan, dan had u er niet eens mogen bouwen.

Mark Faasse (BEN)

,,Het geluid en de slagschaduw zijn niet goed voor de recreanten", aldus mevrouw Bastian. De Kamperlandse verhuurt een recreatiewoning op de Banjaard en is lid van het Communicatieplatform De Banjaard. Bij de gemeenteraad sprak zij haar zorgen uit over de plannen: ,,De belasting is zeer hoog op het Banjaardstrand en bij de recreatiewoningen."

Ook enkele raadsleden hebben zo hun twijfels over de windmolens. Mark Faasse (BEN) is er daar eentje van: ,,Het is een gebied met een hoge recreatie-concentratie. De turbines overschaduwen het gebied. Als het om woonhuizen was gegaan, dan had u er niet eens mogen bouwen. Het is raar dat er voor recreatiewoningen andere normen gelden.” 

Vleermuizen

Jacqueline Dijkinga (D66) vroeg zich zelfs af of de molens tussen januari en augustus eigenlijk niet zouden moeten stilstaan in verband met de Vleermuizen. ,,Als ik het MER-rapport lees dan zouden we de bladen die periode moeten stizetten.”

Dat was volgens E-Connection echter niet nodig. Het bedrijf benadrukte dat, in ieder geval, de geluidsoverlast zelfs minder zal worden. ,,En wat ze beloven is maatgevend", aldus wethouder Adrie van der Maas. ,,Daarmee gaan we de procedures in en gaan we communiceren met de bevolking. Later komen we ermee terug naar de raad."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement