Volledig scherm
De Trintellaan in Kortgene met op de achtergrond de haven. © Google Maps

Weerstand tegen havenplannen Kortgene

KORTGENE - Allerlei plannen liggen klaar om het havengebied van Kortgene toekomstbestendig te maken.

Omwonenden zijn niet blij met de voornemens van Delta Marina. In 38 brieven uiten zij hun zorgen. De Amsterdamse Erik Lont is een van de 38 mensen die een zienswijze indiende over het nieuwe bestemmingsplan 'Havengebied Kortgene'. Zijn ouders bouwden 45 jaar geleden een vakantiewoning aan de Trintellaan en sindsdien heeft Lont zijn hart verpand aan Noord-Beveland, zo zei hij donderdagavond tijdens de raadsvergadering.

Volgens Lont mankeert er een hoop aan het nieuwe bestemmingsplan. Zijn bezwaren vertonen veel raakvlakken met die van andere omwonenden. Zorgen zijn er vooral om de zeven geplande vakantiehuizen op de landtong, maar ook over de nieuw te bouwen botenloods van maximaal tien meter hoog.

Volgens de bezwaarmakers verdwijnt met de veranderingen onnodig veel groen. Bewoners van de Kaaidijk, Botterlaan en Trintellaan vrezen bovendien voor hun vrije zicht. 'We hebben gekozen voor rust en ruimte', schrijven zij, en daar past het 'volplempen' van de haven en het omliggende gebied niet in.

Toch lijkt het erop dat het plan op een meerderheid van stemmen kan rekenen. De 38 zienswijzen hebben geleid tot verschillende aanpassingen in het bestemmingsplan en daar kunnen de meeste Noord-Bevelandse raadsleden mee leven. Op donderdag 24 november neemt de raad definitief een besluit.