Volledig scherm
© HV Zeeland

Weer botsing op beruchte Deltaweg: twee auto's klappen op elkaar

WILHELMINADORP - Op de inmiddels beruchte Deltaweg tussen Goes en Noord-Beveland heeft donderdag weer een botsing plaatsgevonden. Twee auto's klapten ter hoogte van Wilhelminadorp op elkaar. Zover bekend raakte niemand gewond, wel was er blikschade.

De botsing gebeurde om 13.30 uur op de kruising met de Langeweg. Een automobilist botste daar op een voorganger. Een ambulanceteam onderzocht de betrokkenen, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis. Een bergingsbedrijf heeft de voertuigen weggesleept.

Het aantal ongelukken op de Deltaweg (N256) komt met deze botsing dit jaar al op elf. Zeker dertig mensen liepen daarbij verwondingen op. De kruising met de Langeweg is één van de gevaarlijkste stukken op de drukke Deltaweg. Daar gebeuren vooral kop-staartbotsingen, omdat bestuurders te laat opmerken dat de auto’s voor hen stilstaan. Of dat ook bij dit ongeluk de oorzaak was, is niet bekend. 

De provincie Zeeland gaf vorige maand aan op korte termijn maatregelen te willen nemen om de veiligheid te verbeteren. Enkele van die oplossingen zijn nieuwe belijning aanbrengen en automobilisten beter wijzen op snelheidsbeperkingen en gevaren van de Deltaweg. Geen van die verbeteringen zijn inmiddels doorgevoerd.

Volledig scherm
© HV Zeeland