Oud versus nieuw: de wintrack is de hoogspanningsmast van de toekomst. Toch zal bijna overal in Zeeland de oude vertrouwde vakwerkmast er naast blijven staan. Zo ook hier, even ten zuiden van de A58 tussen Goes en Heinkenszand.
Volledig scherm
PREMIUM
Oud versus nieuw: de wintrack is de hoogspanningsmast van de toekomst. Toch zal bijna overal in Zeeland de oude vertrouwde vakwerkmast er naast blijven staan. Zo ook hier, even ten zuiden van de A58 tussen Goes en Heinkenszand. © Johan van der Heijden

Wansmaak of een kwestie van wennen? Wintrackmast rukt op in het Zeeuwse landschap

pollBORSSELE - De nieuwe hoogspanningsmasten die de afgelopen weken langs de A58 tussen Goes en Heinkenszand uit de grond zijn gestampt, maken de tongen los. Veel Zeeuwen realiseren zich nu pas hoe groot de impact van de nieuwe stroomsnelweg tussen Borssele en Tilburg is op het Zuid-Bevelandse landschap. Wij vroegen vier Zeeuwen met oog voor landschap of de ranke wintrackmast een aanwinst is. Of dat we - net als Brabant eerder besloot - beter voor een nieuwe variant van de ouderwetse hoogspanningsmast hadden kunnen kiezen.