Volledig scherm
PREMIUM
Ondanks zijn spraakmakende verleden in de Kapelse politiek kreeg Peter Ganseman toch weer 671 stemmen van de kiezers. © Johan Van Der Heijden

Waarom het verleden Ganseman uit het college houdt

KAPELLE - In het Kapelse college is geen plaats voor Peter Ganseman. De informateurs (Jon Herselman en Thijs Bierens) vinden dat het vertrouwen ontbreekt om met Gemeentebelang (GB) door te gaan. Waar is dat gebrek aan vertrouwen op gebaseerd?

Je kan van Jon Herselman en Peter Ganseman veel zeggen, maar niet dat het politieke vrienden zijn. Samen beginnen ze in 1998 als wethouder en ook twintig jaar later lijken ze weer even tot elkaar veroordeeld te zijn. De VVD (Herselman) en Gemeentebelang (Ganseman) worden immers bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart nummer één en twee in Kapelle. Toch gaat informateur Herselman na enkele gesprekken niet verder met GB. Daarbij speelt ook het verleden een rol.

Ganseman was al eerder wethouder in Kapelle. Twee keer zelfs. En twee keer moest hij het college voortijdig verlaten. De eerste keer is twee jaar na zijn aantreden. In mei 2000 komt Ganseman in opspraak vanwege problemen met de belasting. Die legt de gemeente een naheffing op met daarbij een fikse boete. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement