Volledig scherm
Dorpsraad Waarde. © Marcelle Davidse

Waarde: provincie, laat ons bouwen!

WAARDE - Pittoreske Franse dorpjes zonder winkels met alleen oude mensen op de straat omdat alle jongeren naar de stad zijn getrokken. Het is het schrikbeeld van de Dorpsraad Waarde. Ze willen daarom dat de provincie op groen licht geeft voor de aanleg van een nieuwe fase van woonwijk Dorpszicht.

Het is provinciaal beleid dat kleine dorpen niet meer mogen worden uitgebreid. Volgens de dorpsraad zijn echter alle andere inbreidingsopties in Waarde benut. De oude locatie van Traas Metaal wordt momenteel bebouwd, alle leegstaande gebouwen hebben een herbestemming gekregen en van verkrotting is geen sprake. Het feit dat huizen heel snel verkocht worden, is volgens de dorpsraad het bewijs dat er vraag is naar nieuwe huizen. Dat beeld wordt ook nog eens onderstreept door een enquête die vorig jaar is gehouden.

De dorpsraad hoopt op nieuw provinciaal beleid en heeft daarom een brief gestuurd aan Provinciale Staten. ,,We doen een suggestie: laat alle partijen kandidaten op hun lijst zetten die zich onomwonden vóór vitale Zeeuwse dorpen uitspreken!"

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement