Volledig scherm
Er liggen nog niet veel badgasten op het strand van Hansweert. © Ernesta Verburg

Waar blijven de strandgangers in Hansweert?

HANSWEERT - Het is zaterdagmiddag half twee. De zon staat hoog aan de hemel. De temperatuur gaat weer over de 25 graden. Een heerlijk moment om verkoeling te zoeken op het strand.

Ondanks dat alles ligt het nieuwe strandje bij Hansweert er maar verlaten bij. Niet meer dan zes personen hebben de weg naar het vers opgespoten zand bij Van der Straaten weten te vinden. 

Volledig scherm
Rond hetzelfde tijdstip ligt het strand van Wemeldinge al aardig vol. © Ernesta Verburg

Hoe groot is de tegenstelling met het strand bij Wemeldinge. Toegegeven, dat ligt er al wat jaartjes langer en er komen ook veel meer toeristen naar het dorp aan de Oosterschelde. En er zijn meer voorzieningen. Maar feit blijft dat het tegelijkertijd op het Wemeldingse strandje heel druk is en in Hansweert bijna niemand zit. 

Quote

Ondanks het prachtige strandweer zijn er maar zes mensen op het Hansweert­se strand

Het Hansweertse strand moet het doen met een flinke hoeveelheid opgespoten zand, twee prullenbakken en een stel kersvers geplaatste bankjes. Die worden dan weer wél goed gebruikt. Vooral door langsrijdende fietsers. De fietsers die er zaterdagmiddag zitten komen vaker voorbij het strandje in Hansweert. ,,Er liggen wel eens wat meer mensen dan nu", zeggen zij. ,,Maar het is er nooit echt druk."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement